четвер, 8 листопада 2012 р.

“Миколай про тебе не забуде” Тернопіль 2012 - проект, який творимо разом!!!



Мало-помалу, маленькими морозяно-вітряними кроками наближається до нас зима. І вже перший її місяць дарує нам велике казкове свято, яке тішить і маленькі дитячі, і дорослі серця. Так, до нас із далекого свого царства спішить Святий Миколай. Та попри свою щедру великодушність та милосердя, все ж прийти до усіх діточок нашого міста він не зможе. Про цю та інші проблеми 6 листопада говорили організатори благодійної акції “Миколай про тебе не забуде”, журналісти та гості. 


Чи усі дітки знайдуть під своїми подушками подарунки? Чи на кожному дитячому обличчі засяє щира усмішка? На жаль, ні. Тому за цю проблему і взялися учасники проекту. Основна мета благодійної акції «Миколай про тебе не забуде», яку вже восьмий рік поспіль у Тернополі організовує Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ (з 2005) спільно з навчальними закладами, громадськими організаціями та спільнотами міста, - достукатися до сердець тернополян, дати зрозуміти, що кожен може долучитися, внести свою частку розуміння і допомогти тим дітям, котрі потребують нашої з вами любові, уваги та опіки.

Напевно кожен із нас, давно попрощавшись із безтурботним дитинством, зберігає спогади про нього - іграшки, олівці чи захоплююче цікаві книжечки. Так от, ми - щасливі, бо в нас ці спогади є, чого не скажеш про тих діточок, яким прагнуть допомогти волонтери акції. Кожна людина може поділитися шматочком свого дитинства, жертвуючи дитячі речі для потребуючих дітей. 
Якщо ж такої можливості нема - є нагода долучитися безпосередньо до виготовлення подарунків.
На прес-конференції організатори повідомили, що з 10 до 18 грудня в приміщенні храму Св. Свмч. Йосафата, (м. Тернополь, вул. Лучаківського, 7), діятиме Фабрика Святого Миколая, де кожен охочий може допомогти посортувати отримані речі, опакувати подарунки, безпосередьно рознести чи розвести їх у домівки потребуючих дітей, а також допомогти провести “Майстерні з Миколаєм”, попередньо зареєструвавшись волонтером. Тому, якщо маємо хоч хвилинку вільного часу, щире і милосердне серце - присвятімо себе та допоможімо втілити дитячі мрії в реальність. 
Окрім того, “Миколай про тебе не забуде” покладає надії й на спонсорів та меценатів, які доброю волею можуть також долучитися до благодійної акції, придбавши дітям необхідні речі та продукти. Організатори та помічники Святого Миколая просять також зголоситися водіїв, які могли б допомогти у розвезенні подарунків за адресами потребуючих дітей.

“Миколай про тебе не забуде” - це здійснення дитячих мрій, це надія в очах малюків, це вияв милосердя та християнської взаємодопомоги.
Організатори благодійної акції впевнені, що лише об’єднавши наші зусилля, можна робити великі справи, проте спільнота повинна складатися із кожного з нас.

Допомагаймо, запалімо в дитячих очах іскорку радості та надії і  зробимо разом велике свято для дітвори, яке впровадив великий чудотворець Святий Миколай!

Додаткова інформація про акцію:

Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ
(вул. Федьковича, 11)

(067) 353 32 15                                                  Автор: Юля Прокопишин 
Ел.пошта: mykolaj.ternopil@gmail.com               Фото: Володимир Явнич
http://mykolajte.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар